FAKTA

Mibox är en liten värmlänsk boxerkennel med målet att föda upp friska, trevliga hundar som fungerar lika bra på apellplanen som hemma i TV-soffan. Uppfödningen sker i hemmiljö där hushållsmaskiner, radio - och TV-apparater och nya människor ingår som naturliga inslag under de första viktiga månaderna av valpens liv.

Maria Larsson
Ölme Månstad 4
681 94 Kristinehamn
0550-31233
mibox@spray.se

PRESENTATION
PRESENTATION

Fram till jag var 10 år hade vi "bara" västgötaspetsar hemma. Det är trevliga, självständiga hundar som kan valla alltifrån kor till barn och cyklister fast med olika resultat.
Så en dag kom Lars Söderman från Kristinehamn hem till oss och släppte ned en liten gul boxertik på golvet i köket. Hon blev naturligtvis kvar och så kom den första boxern in i familjens liv.
Hon parades efter några år med Marikarlos King of Fire och vi behöll en hanvalp som hette Balder

Min första egna tik hette Ida och köptes från Debutants kennel i Stockholm. Vi gick kurser på brukshundsklubben, åkte på utställningar och 1990 tog vi tåget till Oslo och Sjur Hall för att para med Trighlypht the Sorcerer.
Det blev åtta stycken fina valpar varav en hane, Baloo, blev kvar hos mig. Nu hade jag blivit riktigt intresserad av avel så våren 1991 tog jag tjänstledigt från mitt jobb i Karlstad och började arbeta på Statens Hundskola i Sollefteå . Där jobbade jag i valpstallet och lärde mig oerhört mycket men hemlängtan och osäkerheten omkring hundskolan på den tiden gjorde att jag flyttade hem igen när tjänsledigheten tog slut.

Efter åren med Baloo var jag utan hund fram tll 2002 då jag efter en del sökande hittade en tikvalp hos Wild One´s kennel med mycket av linjerna från Trighlypht the Sorcerer. Zilla, som hon kallas har fått två valpkullar och mer om henne och hennes valpar kan ni läsa om under avel.
Just nu tränar jag mest lydnad och spår fast med en liten förkärlek för att vara ute i skogen. I övrigt är jag utbildad allmänlydnadsinstruktör och har kurser på Kristinehamns Brukshundsklubb. Jag är också engagerad i styrelsen i boxerklubben, Närke Värmlands Lokalområde.

En viktig och rolig del som uppfödare är möjligheten att fortsätta hålla kontaken med valpar och deras ägare. Utöver de obligatoriska träffarna vid MH och röntgen så ses vi flera gånger om året för träning, födelsedagskalas med lek och bus eller bara lite fika.